Utakmica veterana Zadrugara i TK Gazela sa Novog Beograda

U subotu, 3. novembra, na Stadionu kraj Vrganje, odigrana je utakmica između veterana našeg kluba i fudbalske sekcije TK Gazela sa Novog Beograda.

Igrači Zadrugara i Gazele

Pre utakmice, gosti iz Beograda posetili su prijatelja našeg kluba, Atomsku Banju iz Gornje Trepče i upoznali se sa svim njenim bogatstvima.

Nakon obilaska i upoznavanja sa banjom, gosti su se uputili ka još jednom klupskom prijatelju, Minićevoj kući rakije. Uz posluženje, organizovana je i degustacija rakije i obilazak prvog Muzeja rakije u Srbiji. Gostima su prikazane sve nagrade koje je Minićeva kuća rakije osvojila na međunarodnim takmičenjima, ali i sam način prozivodnje.

Usledila je fudbalska utakmica veterana ova dva kluba.

Za FK Zadrugar nastupali su: Branko Milić – Geca, Pavle Jovanović – Pajo, Goran Petrović – Tašovac, Dragan Gojković – Prase, Milan Vasiljević – Kum, Milovan Milić – Vrzina, Marko Urošević – Ćelo, Milisav Novaković – Miškota, Vladan Milić – Vlade, Miloš Urošević – Ćirovac, Goran Kovačević – Kovač, Zoran Vasiljević – Vaske, Veljo Novaković, Miroslav Savić – Čarli, Vladimir Petrović – Pekar, Velibor Mikanović – Mikan, Božo Đoković – Banana.

FK Zadrugar

Za TK Gazela iz Beograda nastupali su: Vuk Pejčinović – Vuja, Sale Vučković, Ljubiša Stanojević, Goran Milovanović – Đuva, Goran Levajac – Kanalizacija, Vladimir Ivetić – Nadina, Dragan Đerić – Đera, Goran Milošević – Žirafa, Zoran Stanković, Stefan Injac, Zlatan Omerović, Viktor Kurtevski – Kurta, Vladimir Simendić – Njova, Marko Pavlović – Mare, Dragan Nenadić – Žile; u stručnom štabu TK Gazela bili su: Zoran Marinković – Kiza, Zlatko Marićević – Zlaja, Mirolsav Kalinić – Kalina (vođa navijača) i Milan Ostojić – Pančo.

TK Gazela Novi Beograd

Nakon fotografisanja obe ekipe, uz podršku navijača, timovi su izašli na teren i utakmica je mogla da počne.

Miroslav Kalinić – Kalina, najvatreniji navijač gostiju

Utakmica se odigravala u brzom ritmu, dok su obe ekipe imale šanse, međutim zbog dobrih intervencija golmana, pre svih golmana Gazele Vuka Pejčinovića, još nije bilo golova.

Međutim, usledila je dobra akcija gostiju koji su preko Saleta Vučkovića poveli 1:0.

Dugo su gosti vodili, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena, golom Gorana Petrovića – Tašovca, naš tim izjednačio, pa se na pauzu išlo rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu bolje se snašla Gazela, koja je povećala na 2:1 golom Dragana Nenadića, a sjajne šanse imali su još neki igrači sa Novog Beograda. Usledila je velika ofanziva Zadrugara, međutim sjajni golman gostiju sprečio je da lopta uđe u gol.

Zoran Stanković, igrač Gazele

To je pokrenulo goste, pa je jedan od najboljih igrača ove ekipe, Sale Vučković, postigao još tri gola i tako odredio pobednika. Nakon vođstva od 5:1, naši igrači su pokušali da smanje rezultat, a to su uspeli golovima Marka Uroševića – Ćele i Miloša Uroševića – Ćirovca.

Ipak, Zadrugar nije mogao da dođe do preokreta, tako da je rezultat ostao 5:3 u korist Gazele.

Odlična atmosfera na našem terenu

Posle utakmice, usledilo je druženje u kafani kod Čarlija. Bivši i sadašnji predsednici TK Gazela, Zoran Stanković i Velibor Mikanović, dodelili su priznanja našem klubu. FK Zadrugar dodeljena je povelja za izuzetan doprinos popularizaciji sporta i fizičke kulture, dok je Miroslavu Saviću – Čarliju, dodeljena zahvalnica za izuzetan doprinos u organizaciji sportske manifestacije.

Proglašen je igrač utakmice, golman Gazele, Vuk Pejčinović, koji je sjajnim odbranama pomogao svojoj ekipi da dođe do pobede. Najbolji strelac utakmice je Sale Vučković, koji je postigao četiri gola.

 

Najboljim igračima dodeljene su i nagrade.

Zahvaljujemo se TK Gazela na priznanjima i lepom druženju, a za narednu godinu dogovorena je revanš utakmica u Beogradu.

Start a Conversation